Mohabbat Hair

Extensii din par uman / extensii din par natural / human hair extensions cele mai bune extensii

Adevarul despre extensiile din par uman

Comparatii intre parul Virgin, parul Remy si parul non-Remy

  

Cand vine vorba despre extensii din par uman REAL, multi oameni presupun ca toate tipurile de par sunt relativ identice, cum ar fi parul Virgin, parul Remy sau non-Remy. 


De fapt, exista multe diferente intre ele.


Daca v-ati intrebat vreodata: Ce este parul Remy? Care este parul virgin? Care este parul sintetic? Cum putem gasi diferenta dintre ele? Pe care ar trebui sa-l alegeti? 

Cu o experienta de 18 ani in domeniul extensiilor, va garantez ca sunteti fix in locul potrivit. Am cautat un par de calitate timp de 16 ani, da, exact, SAISPREZECE ANI, deci ca sa gasiti extensii din par uman netratat chimic, nevopsit, fara adaos de silicon, fara mix de par sintetic/animale, este extrem de dificil. De ce? Din cauza consumatorilor finali care-si doresc un pret foarte scazut. Nu o sa puteti cumpara NICIODATA extensii de calitate, din par uman, la un pret de la 300 pana la 7-800 ron.

 Persoana care-si doneaza parul, trebuie sa primeasca bani, procesarea parului (colectare de la donator, dezinfectat, spalat, uscat) costa, transportul costa, iar compania de la care il cumparati trebuie de asemenea sa castige (compania plateste taxe vamale pentru parul pe care-l importa, TVA, aprox 20%,  impozit pe profit 16%, impozit dividente, salarii etc). 


Diferenta majora intre parul uman si parul Remy ( parul Remy este par procesat chimic ) este cuticula. Cuticula este stratul protector care inveleste suprafata din exterior a parului. Seamana cu niste solzi si sunt de culoare translucida. Cu cat firul de par este mai gros cu atat are mai multe straturi de cuticula. Cuticula este foarte puternica, dar poate fi usor deteriorata cu substante chimice. Parul uman VIRGIN (este cel mai greu de gasit) este considerat de cea mai buna calitate, deoarece cuticulele sunt pastrate intacte, spre deosebire de majoritatea celorlalte extensii de par, de tip REMY sau Non-REMY. Majoritatea celor 10000 de extensii din par vandute astazi nu sunt din par virgin. Datorita metodei de colectare si procesare, cuticula pentru fiecare fir de par tinde sa fie in toate directiile. 

Termenul Remy se referă la caracteristicile parului și la metoda utilizata pentru fabricarea extensiilor din par. Extensiile din par Remy au fost par virgin la momentul colectarii, dar companiile de procesare a parului folosesc fabricatie aspra, vopsea, parul este pus in recipiente industriale si vopsit la comun cu alte zeci sau sute de kg de par, iar cuticulele se deterioreaza in timpul prelucrarii.

Pentru a masca acest lucru, companiile acopera parul cu silicon pentru a face parul moale si stralucitor, dar  incurcarea și maturarea extensiilor apare dupa cateva spalari cand siliconul se indeparteaza.


Parul NON-REMY este colectat, de obicei, din perii de par și din parul care a cazut pe podea. Este in cantitate mai mare și este, prin urmare, mult mai ieftin decat REMY. Datorita metodei de colectare, cuticula pentru fiecare fir de par tinde sa fie in directii diferite. Pentru a compensa acest lucru, parul va trece printr-un proces denumit "baie de acid", pentru a indeparta complet cuticula. Dupa procesul de indepartare a cuticulelor, parul este inmuiat in silicon pentru a-l face sa straluceasca și pentru a acoperi orice cuticule care nu au fost indepartate in baia acida. Siliconul adauga o greutate extra parului si asa creste pretul de vanzare, parul fiind vandut in functie de gramaj. La prima vedere, parul NON-REMY va parea matasos si stralucitor. Dupa cateva spalari, stratul de silicon va incepe sa se spele. Parul va deveni fragic, se va incurca, se va matura si se va rupe. Acest tip de par nu este recomandat pentru extensii de par pe termen lung din motive evidente.

Despre celelalte categorii de extensii consider ca nu are rost sa discutam (extensiile chinezesti din fibre sintetice, modelul papusa chinezeasca – nu are rost sa ne pierdem vremea cu aceasta categorie sau extensiile mixt cu par de animale. Acestea fac parte dintr-un grup restrans si nu avem ce  cauta in acea categorie). 


Comparatii intre parul Virgin, parul Remy, parul non-Remy:


Parul Virgin este colectat de la UN SINGUR DONATOR, este par ce nu a fost vopsit de catre donator si nu va fi tratat chimic nici de catre colector. Dupa donare, acest par este dezinfectat, SELECTAT MANUAL pentru a putea separa firele de par deterioare, spalat cu sampoane naturale si lasat la uscare naturala. Consumatorul final va primi un par in starea sa naturala, de o calitate ireprosabila de care se poate bucura ani. Acest par poate fi vopsit sau decolorat. Parul virgin vine doar in nuante de par cum ne este dat de la mama natura. Noi vindem doar acest produs.


 Parul Remy nu inseamna întotdeauna par virgin, de fapt, niciodata nu inseamna asta. Desi cei doi termeni sunt folositi sinonim, au sensuri complet diferite, iar acesti termeni nu fac altceva decat sa duca consumatorul final in eroare. Peste tot vedem anunturi despre extensii din par uman REMY, dar consumatorii nu sunt informati despre ce inseamna si cum se proceseaza parul REMY. 

Parul Remy este la baza par 100% uman si cuticule in aceeasi directie, DAR diferenta consta in faptul ca parul Remy este tratat chimic pentru decolorarea sau vopsirea parului (si nu le va decolora/vopsi cineva cu o grija prea mare, ci vor fi vopsite/decolorate in recipiente industriale, iar dupa vopsire/decolorare vor utiliza, in mare parte, SILICON pentru ca parul sa aiba luciu). Acum intelegeti de ce se incurca extensiile, de ce parul nu mai are luciu, de ce sunteti nevoite sa cumparati extensii in decurs de cateva luni? Totusi, parul REMY, este de o calitate mai buna decat parul NON REMY, dar nu este un par ce poate fi folos pentru o perioada lunga.

 

 Parul NON-REMY este foarte popular și este disponibil oriunde. Este un par uman care este colectat din mai multe surse: colectat din periile de par si din parul care cade zilnic in mod natural. Parul Non Remy se vinde in stare bruta și, de asemenea, ca produs finit. Acest par are atat radacinile, cat si varfurile amestecate, astfel încat toate firele de par sunt in directii diferite. Acest tip de par are cuticula complet deteriorata, ca atare, acest lucru poate cauza probleme de incurcare si de calitate. Parul NON-REMY este intotdeauna supus procesarii chimice prin baie acida si rezista doar cateva spalari.